سفارش تبلیغ
صبا ویژن

خاطرات من

صفحه خانگی پارسی یار درباره

خیلی خیلی جالب است بخوانید

همانطور که میدانیم ، مغز انسان از دو نیمکره و یا 4 ربع کره تشکیل شده و با آنکه عملکرد یکپارچه ای دارند و در همکاری تنگاتنگی با یکدیگر میباشند ، اما از جنبه های گوناگونی با یکدیگر تفاوت دارند. افراد نیز از نظر آنکه کدام نیمکره مغزشان بر افکار و پردازش اطلاعات مغزشان سیطره دارد با یکدیگر تفاوت دارند. تحقیقات و مطالعات گوناگونی در مورد شناخت و توصیف ارتباط تفاوت قابلیتها و تواناییها ، شخصیت و تیپ افراد مختلف با قسمتهای مختلف مغز صورت گرفته و نتایج در قالب مقالاتی با عناوین مغز و عملکرد آن در هیپنوتیزم و درمان، خلاقیت ، تفاوتهای قسمتهای مغز مردان و زنان ، ویژگیهای 4 ربع مغز و کاربرد آن در انتخاب شغل و ... منتشر گردیده است.  

تفکر نوع اول ، واقعی ، تحلیلی، منطقی ، استدلالی و انتقادی است. افرادی که تفکر ربع اول را ترجیح میدهند به علومی چون حساب ، جبر، حسابداری، علوم و فناوری علاقمندند و مشاغلی چون مهندسی ، بانکداری ، تحلیل گری، تکنسینی و ... را ترجیح میدهند.

تفکرربع دوم سازمان یافته ، برنامه ریزی شده ، منظم و با پشتکار است. افرادی که ربع دوم را ترجیج میدهند ،دوست دارند که موضوعات مختلف بسیار ساختار یافته و با توالی سازماندهی شده باشند. طراحان، بوروکراتها ، مدیران اجرایی و دفترداران نمایانگر تمایل فکری ربع دوم هستند.

تفکر ربع سوم ، حسی ،احساسی، انسان گرا و نمادین است.این ربع با آگاهی از احساسات ، هیجانات فیزیکی ، ارزشها ، موسیقی و ارتباطات سرو کار دارد. افرادی که تفکر نوع سوم را ترجیج میدهند به موضوعات خاص و کار گروهی تمایل نشان میدهند. معلمان ، پرستاران، مددکاران اجتماعی و موسیقیدانها تمایل شدیدی به تفکر نوع سوم دارند.

تفکر ربع چهارم ، بصری ، کل نگر، نوآور ، خلاق ، تخیلی ، مفهومی ، فضایی ، انعطاف پذیر و شهودی است. این افراد موضوعاتی چون هنر، هندسه و معماری را می پسندند. موسسان، کاوشگران، هنرمندان و دانشمندانی که در تحقیق و توسعه درگیر هستند تمایل شدیدی به ربع چهارم دارند.

در ژانویه 1991 گروهی از دانشمندان به رهبری (روبن گو) از دانشگاه پنسیلوانیا 37 مرد و 24 زن را مورد مطالعه قرار دادند که اکثرا به طور تصادفی انتخاب شده بودند. هر گروه داوطلب، مورد تزریق (گلوکز رادیواکتیو) قرار گرفتند - همان طور که می‏دانید، گلوکز غذای مغز است - نواحی فعال مغز، نسبت به نواحی که کمتر فعال هستند، گلوکز بیشتری را مصرف می‏کنند و در نتیجه (رادیواکتیوی) را که منتشر می‏سازد، با روش PET شناسایی می‏شود. برای مدت 30 دقیقه، هر داوطلب در یک مکان کاملا آرام و کم نور استراحت کرده و دراز می‏کشد و در حالی که چشم فرد داوطلب باز است، سر او درون یک تونل که در دیواره آن نقاط حساسی وجود دارد، قرار می‏گیرد.به داوطلب گفته می‏شود که استراحت کند، بدون این که هیچگونه فکری او را تحت تاثیر قرار دهد. در این هنگام PET در حال خواندن مغز داوطلب است.نتایج نشان داد که در افراد مختلف در هنگام استراحت نواحی مختلفی از مغز در حال فعالیت است .

 بسیاری از داوطلبین اظهار داشته‏اند، واقعا در بسیاری از لحظاتی که بر روی آنان آزمایش انجام می‏گرفته است، در حال فکر کردن بوده‏اند. اکثر مردان به بازی، یا به کار خود فکر می‏کردند، اما زنان بیشتر لغات مختلفی را به خاطر می‏آوردند. همچنان که ملاحظه می‏کنید، در ذهن مردان - نسبت به زنان - افکار پرتحرک، بیشتر مشهود می‏باشد. محققان حدس میزنند که قسمتهایی که در اینحالت مشغولند ، در واقع قسمتهایی از مغزند که نوع تفکر فرد را مشخص میکنند. در گروه زنان بیشترین فعالیت در قسمتهای راست مغز متمرکز بود. و در گروه مردان بر قسمتهای چپ.

 بیش از یک قرن است که محققان متوجه شده‏اند که سمت چپ مغز، مسئولیت کنترل زبان و گویش را بر عهده دارد. نیمکره سمت راست مغز، مرکز احساسات و حرکت است. شاید اگر قدرت بیان در زنان قوی‏تر است، به این دلیل است که آنان همزمان از (نیمکره راست) خود برای درک احساسات و از (نیمکره چپ) برای به کارگیری لغات استفاده می‏کنند. یعنی بر خلاف مردان که برای صحبت کردن تنها از (نیمکره چپ) خود استفاده می‏کنند، زنان همزمان دو نیمکره را به کار می‏گیرند. آنچه مسلم است ، اینست که افراد مختلف در نوع تفکر و چگونگی بکارگیری قسمتهای مختلف مغز متفاوتند.

در تحقیقات دیگری در آمریکا بر روی بیماران دچار صرع انجام شد، مشخص شد افراد راست مغز که قدرت تصورات و قدرت خیالپردازی بالایی دارند راحت تر هیپنوتیزم میشوند و این شیوه برای درمان این بیماران سودمند است. در مقابل افراد چپ مغز با آمادگی بیشتر برای حل مسائل منطقی دیرتر و به سختی هیپنوتیزم میشوند و شیوه فوق برای ایشان نا کارآمد است.گروه دیگری از  محققان اثبات کرده اند با تمرینات خاص و انجام فعالیتهای خاص مغزی میتوان از نقاط مختلف مغز استفاده کرد و تواناییهای قسمتهای مختلف را بالا برد.

از نتایج حاصل از تحقیقات بر روی قسمتهای مختلف مغز نه تنها برای انتخاب شغل افراد و شناسایی شایستگی ها و پتانسیلهای بالقوه افراد برای شغل مورد نظر استفاده میشود ، بلکه با شناسایی افراد پیرامونمان چه به عنوان خانواده و چه به عنوان همکار و مشتری میتوانیم ارتباطات موثرتری با آنان برقرار کنیم و میتوانیم Business موفق تری داشته باشیم .

 

 با تشکر از همکار ارجمندم جناب استاد نزاد برای آموختن این مطالب مفید به من